Rogljički, ki prepričajo tako najmlajše, kot tudi malo starejše
Domače testo in doma narejena slivova marmelada s kokosovo moko sta popolna kombinacija za prigrizek ob čaju ali pa za otrokovo malico. Moje rogljičke sem preizkusila in so takoj pošli za moje obiske. Nekaj pa jih shranila v zamrzovalnik, kjer bodo počakali do naslednjega padca sladkorja in do naslednjih obiskov. J
Potrebujemo:
500 g prosene moke
1 vrečka suhega kvasa
ščepec soli
250 ml rastlinskega mleka, toplega
1 žlica kokosovega olja
2 žlici agavinega sirupa
domača slivova marmelada
kokosova moka
Priprava:
V večji posodi zmešamo moko, kvas in sol. V manjši posodi zmešamo mleko, olje in sirup, ter dodamo suhim sestavinam. Pričnemo mešati z vilico in ko se oblikuje krogla, testo pregnetemo z rokami. Pustimo počivati približno pol ure. Testo nato razvaljamo in izrežemo trikotnike. Na eno od stranic sem dodala žličko domače slivove marmelade in posula s kokosovo moko. Rogljičke zvijemo in jih pustimo vzhajati približno 10 minut. Pečemo jih v prej ogreti pečici na 180°C – 30 minut oz. da so zlato popečeni.
Ta recept mi je zelo sumljiv. Roglički iz prosene moke in to še brez jajc…..mislim da to ne more uspet. Poleg tega tole kar je na sliki ni narejeno po tem receptu.
Ja kot sem domnevala to testo ni za nič drugega kot za v smeti.
Upam da povrnete stroške 🙁
Krasno, imam še nekaj prosene kaše doma in rastlinskega mleka. Bom poizkusila ta recept, hvala za objavo.
Kot sem predvidevala se testa ni dalo razvaljati , zato sem dodala jajce in nekaj bele pirine moke in potem je šlo……bi pripela sliko moje umetnije pa ni možno.