Razvoj otroka se začne že v maternici in je odvisen izključno od materinega telesa in njene prehrane.

Najpomembnejše stopnje zarodkovega razvoja namreč potekajo v prvih tednih življenja, še preden se večina žensk ne zaveda nosečnosti.

Vsaka ženska svojo materinstvo naj smiselno načrtuje in pretehta, da bo imela dobro, zdravo prehranjevanje še pred spočetjem.

Nosečnici za dva ni treba jesti količinsko, pač pa kakovostno in predvsem zdravo domačo hrano.

Novo življenje je treba ustvariti, zgraditi, potrebni so gradniki to so predvsem beljakovine – kompleksne aminokisline sestave rastlinskega in živalskega izvora in dovolj vitaminov ter mineralov v prehrani nosečnice.

Če pa zarodek ne dobi dovolj hranil preko materine hrane, jih vzame iz njenega telesa. Vsem je znan rek, da mama z vsakim otrokom izgubi en zob. Temu se izogne tako, da zadosti potrebam po zadostnem vnosu kalcija.

Nekateri znanstveniki so mnenja, da maščobne kisline omega 3 vplivajo celo na višjo stopnjo inteligenco otroka. Uživanje rib je zelo priporočljivo tudi za nosečnice.

Sardele vsebujejo veliko vitamina B12, ki preprečuje slabokrvnost.

Beluši vsebujejo veliko folne kisline. Folna kislina je pomembna pred spočetjem in v prvih mesecih nosečnosti, pa tudi med dojenjem. Med kuhanjem se folna kislina skoraj vsa uniči.

Materino mleko je tekočina, zato je treba veliko piti. Najbolje kar kozarec vode med dojenjem ali takoj po njemu.

Kompleksni ogljikovi hidrati v semenih in oreščkih vplivajo na umirjenost mame in večjo proizvodnjo mleka.

Dojenje je najboljša shujševalna dieta. Morda ne najhitrejša, vendar zagotovo zanesljiva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja