Za otroka je najbolj pomembna varna, zdrava hrana. Vsi otroci potrebujejo najboljšo prehrano, ki jim jo lahko ponudimo, in zaščito pred škodljivimi sestavinami, ki bi jim lahko škodile.

Zaščitimo zdravje svojih otrok in zagotovimo, da bo vse, kar bodo jedli in pili, ekološko pridelano in predelano ter brez umetnih dodatkov.

Ekološka hrana za dojenčka bo pomagala zgraditi močan imunski sistem, in otroci bodo postali bolj odporni.

Otroke je začeti zgodaj jemati s sabo v trgovino in jih seznaniti z živili, ki jih kupujemo ali zgolj ogledujemo. Del tega vzgojnega procesa lahko poteka v trgovini, del pa doma v kuhinji.

–        Dajte jim za poskusiti in okusiti razliko med krhkim, sočnim korenčkom in olesenelim korenom, ki ne premore niti trohice življenja, ali pa med razkuhanim korenjem, ki sam od sebe razpada, in takim polnega okusa, ki ga je užitek žvečiti.

–        Naj vidijo in občutijo razliko med navadnim čokoladnim mlekom in vročo čokolado, pripravljeno iz pravega kakava.

–        Naj poduhajo, otipajo in okusijo razliko med sočnim domačim jesenskim jabolkom in utrujenim, spoliranim jabolkom, ki je prepotovalo iz Južne Amerike.

–        Dajte jim priložnost,da občutijo razliko med solato, ki je dejansko zrasla iz zemlje, in takšno, ki so jo vzgojili na kameni volni in hranili z injekcijami, da je lahko preživela.

–        Pokažite jim razliko med rahlo in sočno doma pripravljeno ribjo zloženko ter bešamelno musako z okusom ribe iz tako imenovanega oddelka za delikatese v supermarketu; razliko med ekološko pridelanim in na soncu dozorelim paradižnikom ter njihovim pomilovanja vrednim sorodnikom, ki je za božič prepotoval s Kanarskih otrokov; razliko med pazljivo blanširano špinačo, maloprej pobrano z vrta in tisto globoko zamrznjeno; razliko med gumijastim hamburgerjem iz verige restavracij s hitro hrano in pravim, pravkar spečenim iz domače govedine;…

–        Ko izbirate živila pri zelenjadarju, v ribarnici ali mesnici, svojim otrokom dovolite, da eksperimentirajo z rokami, očmi in nosom, in doma jim dovolite, da surova živila poskusijo.

–        Otroci, ki doživijo in občutijo okus prave hrane, si bodo to zapomnili za vselej.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja