–       SODELOVANJE S STARŠI,

–       SODELOVANJE S ŠOLAMI/ VRTCI

Ustvarjalne delavnice

Ustvarjalne delavnice na temo varna hrana in zdrav način prehranjevanja za predšolske otroke. Na delavnicah otroci spoznavajo kje in kako se hrana pridela, pomen zdravega načina prehranjevanja, katere so skupine živil v prehranski piramidi in kako ta živila koristijo pri rasti in razvoju človeka.

Ukrotimo alergijo s pravo kuharijo

Najpogostejši alergiji pri otrocih, ki se lahko pojavita že v prvih mesecih življenja, sta alergija na beljakovine kravjega mleka in alergija na jajca. Kako se spopasti z alergijo in na kaj vse paziti? Kje vse najdemo alergene? Kaj in kako skuhati? Katera živila so primerna? Delavnica je edinstvena in je namenjena staršem otrok z alergijo

SOLATA ALI HAMBURGER?

Česa otroci ne bi smeli jesti in česa bi morali jesti več, o tem na delavnici o zdravi prehrani. Dandanes se starši srečujejo s pravim bojem proti nezdravi hrani, ki je otrokom ponujena na vsakem koraku. Otroku je veliko bolj privlačna reklama za trgovino s hitro hrano ali reklama za močno sladkano pijačo kot pa domača miza, obložena z zelenjavo z vrta. Starši ne želijo imeti večurnih pogajanj o tem ali bo otrok jedel zdravo ali ne, zato včasih naredijo napake, s čimer pa pripomorejo k otrokovemu razvoju nezdravih prehranjevalnih navad. Televizijske reklame, katerim otroci seveda verjamejo, poudarjajo, da je določeno živilo izdelano prav posebej za otroke. Preden se tovrstna živila znajdejo v vašem nakupovalnem vozičku, se še enkrat vprašajte, ali je taka hrana zares primerna za vaše otroke. Več o se izve na zanimivi delavnici.

Kje se skrivajo škodljivi sladkorji?

Delavnica zdrave prehrane, kjer bodo otroci izvedeli vse v zvezi s sladkorjem: kje se skriva, zakaj je škodljiv, kako prebirati etikete na embalaži pakirane hrane itd. Najprej bodo sestavili NEzdravi napitek z barvili, sladkorjem in aromo, nato pa bodo pripravili NARAVEN napitek ter zdravo in zabavno malico. Otroci bodo tako imeli primerjavo med zdravim in nezdravim, dobrim in manj dobrim. Na koncu še presenečenje!

 Zakaj moramo jesti sadje in zelenjavo?

 Otrokom bom poskusila približati sadje in zelenjavo tako, da bom z njimi ustvarili domišljijske »zelene« recepte. Na tak način se bodo otroci tudi učili razlikovanja med zdravo in nezdravo prehrano.

VEGANSKA PREHRANA ZA OTROKE

Ali je veganska prehrana za otroke? Mogoče se sprašujete, kaj jedo veganski otroci in ali je izključno rastlinska prehrana dovolj za normalen razvoj vašega malčka.
Kolikokrat ste že slišali, da veganska prehrana ni za otroke? Če ste zaradi tega zaskrbljeni, negotovi, če se mogoče sprašujete, kaj jedo veganski otroci in ali je izključno rastlinska prehrana dovolj za normalen razvoj vašega malčka ter kako to v praksi izgleda, več na predavanju, na katerem boste dobili odgovore na mnoga vaša vprašanja.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja