Prehrana

Recept: Bananina marmelada

ds13_bananegrandnord_0

Bananina marmelada je mamljivi namaz. Lahko jo namažemo na kruh, dodamo jo lahko različnim sladicam, dodamo jo lahko v navadni jogurt ali pa jo jemo kar na žlico. Banane so za marmelado odličen sadež, saj so sladke, njihova struktura pa je gosta.

Potrebujemo:

6 banan (zelo zrelih – z rjavimi pikami)
sok polovice ekološke pomaranče
noževa konica cejlonskega cimeta

Priprava:

Banane olupimo, narežemo na kolobarje in jih zmečkamo z vilicami. V lonec dodamo najprej pomarančni sok in nato še zmečkane banane. Kuhamo na nizkem ognju, da marmelada zavre. Vmes ves čas mešamo. Ogenj zmanjšamo in marmelado spasiramo s paličnim mešalnikom (lahko pustimo nekaj celih koščkov po želji). Dodamo še cimet po želji še burbonsko vanilijo v prahu.Premešamo in odstavimo z ognja kuhamo približno 10 minut.
Bananino marmelado nadevamo v manjše kozarce (iz naštetih sestavin dobimo za približno dva majhna kozarca marmelade). Kozarce zapremo in jih zavijemo v krpo. Ko se kozarci ohladijo, jih hranimo na hladnem. Odprto bananino marmelado brez sladkorja moramo porabiti v 4 do 5 dneh. Uživajte v zdravi marmeladi. Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja