Obroki naj bodo vsak dan sveži, vsebujejo veliko sezonskega, ekološko pridelanega sadja in zelenjave, preko celega dneva pa morajo imeti otroci na voljo nesladkan čaj in vodo. Uporabljamo kakovostno sveže meso in mesne izdelke brez konzervansov. Meso nadomestimo tudi s svežimi ribami brez kosti. En – krat tedensko vključimo brezmesni dan. Vsak dan ponudimo otroku drugo vrsto kruha ( rženi, ovseni, mlečni, polnozrnati…). Otroku ponudimo dovolj mleka in mlečnih izdelkov. Pri pripravi solat moramo biti pazljivi, uporabljamo hladno stiskano oljčno olje in tudi pretežno visokokakovostne rastlinske maščobe. Ponudimo naravne dišavnice, umetnih začimbnih mešanic ne uporabljamo v prehrani otrok. V prehrano otrok čim več vključujemo različne žitarice (pira, ovseni kosmiči, pšenični kosmiči, prosena kaša, ajda, ješprenj, amarant, komut…) in stročnice (čičerika, leča) ter 100 % naravne sokove.
Kot dodatek otrokom ponudimo suho sadje in doma pripravljena peciva. Pri sladicah, sladkorju zlasti rafiniranemu bodite zmerni. Jedi ne solimo preveč in jih nikakor ne dosoljujemo.
Otrokom je potrebno zagotoviti minimalno 70 % celodnevnih energijskih in bioloških potreb, ki jim bodo v nadalje gotova dobra popotnica za življenje in ohranjanje zdravja, ki je naše največje bogastvo.